vrijdag 15 juni 2012

Mijn mening over Nederlands voetbal


Ik heb nog nooit zo'n criminele sportieve vertoning gezien als het Nederlands voetbalspel op het vorige WK. Er was geen liefde voor het voetbalspel of sport in het algemeen.
Nederlanders zijn arrogant en eisen winst op als een soort natuurlijk recht (dat doen zowel de spelers, die natuurlijk verwende kinderen zijn, als de meeste kijkers).
Er is geen saamhorigheid tijdens EK's en WK's, alleen een gemakkelijk legitimatie voor het bouwen van een feestje. Een Nederlands feestje is een asociale bedoening: het is veel roepen en toeteren op straat zonder rekening houden met anderen.

En daarom was het makkelijk al tijdens de voorbeschouwing van Nederland - Duitsland af te haken. Nadat ik had gezien: een analist die zei dat Van der Vaart beter is dan de sterspeler van Duitsland, wat me erg sterk lijkt, hoewel ik nooit voetbal kijk; en een Van der Vaart (denk ik, die ene met zijn rugnummer op zijn arm getatoeëerd) die erg boos was omdat hij niet water had gekregen voordat hij erom gevraagd had.

4 opmerkingen:

Weerzinwekkend zei

Yeah, tijd voor een anti-voetbalcomité.

marco v vliet zei

Hey Momiek.

Na een week vol oranje vlaggetjes, pruiken, toeters en Bavaria-Babes moest ik natuurlijk aan jou denken.
Hoe is het met mijn grootste Oranje fan ?

Marco

Weerzinwekkend zei

ik ben natuurlijk zwaar gefrustreerd marco, echt waardeloos dit leven! Schijnheilige gedoe met al dat oranje gewapper. Why tell me why. You oke? ;-)

marco v vliet zei

Ja prima, kon het even niet laten als een duveltje om het hoekje te komen kijken. Nou ik zie letters van jou hier op het scherm mag wel aan nemen dat het jou ook goed gaat :0)